Wanneer komt u in aanmerking voor het afbouwproces?

Tijdens de controleafspraak met uw reumatoloog en via de biopoli of dagbehandeling, wordt het beloop van uw ziekte goed gecontroleerd. Zien de reumatoloog en u dat uw reuma rustig is, dan wordt gestart met afbouwen. Dit betekent dat de medicatie minder vaak toegediend hoeft te worden. Gaat het afbouwen goed en blijft de ziekte rustig, dan wordt gekeken of stoppen met de biological mogelijk is. Wanneer u gaat afbouwen zullen de reumatoloog en verpleegkundige u regelmatig willen zien, zodat het afbouwen goed gecontroleerd kan worden.

Mocht de ziekte toch weer actiever worden, dan kunt u binnen een paar dagen terecht op de flare-poli. Flare betekent de opvlamming van de ziekte. Op deze poli kan het medicatiebeleid direct worden aangepast naar de laatst effectieve dosis.

Wij hebben ‘Veel gestelde vragen’ omtrent biologicals gebruik en afbouwen verzameld en voorzien van een antwoord. U kunt natuurlijk ook uw vragen stellen aan uw reumatoloog tijdens uw eerstvolgende afspraak. Hij/zij bespreekt met u het verdere verloop van uw behandeling.