Onze zorgvisie

Op basis van de mogelijkheden en wensen van de cliënt leveren we de juiste zorg op het juiste moment, volgens de allerlaatste wetenschappelijk inzichten. Wij zorgen ervoor dat de cliënt de fases - van bezoek aan de huisarts of ziekenhuisopname tot en met maximale participatie in de maatschappij – soepel doorloopt.

Wij bieden onze zorg zo dicht mogelijk bij de leefomgeving van de cliënt volgens het principe ‘dichtbij als het kan, centraal als het moet.’ Daartoe bieden wij zorg op onze twee hoofdlocaties en in tal van algemene ziekenhuizen, gespecialiseerde kinderdagcentra en scholen voor speciaal onderwijs. Met verzorgings- en verpleeghuizen en GGZ werken wij intensief samen. Om de terugkeer naar de eigen leefomgeving zo gemakkelijk mogelijk te maken, bieden we naast onze medische zorg aanvullende diensten en investeren we volop in het verbeteren van alle belevingsaspecten rondom de zorg. Onze cliënten krijgen zoveel mogelijk ruimte om de regie te voeren over hun eigen behandelproces, omdat dit positief bijdraagt aan de doelmatigheid van onze behandelingen. Tot slot werken we systematisch aan de kwaliteit en veiligheid van onze zorg en meten structureel de uitkomsten, zodat we onze resultaten kunnen beoordelen en verantwoorden.

Op gebied van wetenschappelijk onderzoek onderscheiden wij ons internationaal en werken we zeer intensief samen met onder meer de Amsterdamse academische centra. Reade is een opleidingsinstelling voor onder andere reumatologen, revalidatieartsen en GZ-psychologen. Ook spelen we een belangrijke rol bij de opleiding van huisartsen en de nascholing van zorgprofessionals.