Welke speciale behandelmodules zijn er?

Naast de reguliere behandeling biedt Reade Reumatologie een aantal speciale cursussen om aanvullende zorg te bieden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Hieronder vindt u een overzicht:

Zorg voor uw gewrichten

In deze cursus leert u op een praktische manier hoe u gewrichtsbescherming kunt toepassen tijdens uw dagelijkse activiteiten. Het programma bestaat uit vier bijeenkomsten van elk twee uur, verdeeld over een periode van vier weken. Er wordt gewerkt in een groep van maximaal zes personen. Tijdens de bijeenkomsten krijgt u uitgebreid uitleg over gewrichtsbeschermende maatregelen en handige adviezen, bijvoorbeeld ter ontlasting van uw handen. U gaat ook praktisch aan de slag met het uitproberen en oefenen van gewrichtsbeschermende maatregelen. Deze cursus is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwd gewrichtsbeschermingsprogramma uit Engeland (Joint Protection Programme).

Voor deze cursus heeft u een verwijzing nodig van uw reumatoloog of revalidatiearts. Indien u interesse heeft om de cursus te volgen, bespreek dit dan met uw arts. Ook kunt u de reumaverpleegkundige of ergotherapeut vragen of zij via uw arts een verwijzing willen regelen.