Apotheek Reade, voor meer dan alleen goede reumazorg!

Apotheek Reade streeft ernaar om elke cliënt vakkundig, vriendelijk, snel en boven verwachting van dienst te zijn in een veilige omgeving. Wij zijn gecertificeerd conform HKZ-ISO 9001, NTA en VMS en zijn mede daarom in staat u goede farmaceutische (reuma)zorg te bieden!

Wat kunt u van ons team verwachten?

Onze primaire taak is het afleveren van reumageneesmiddelen en hulpmiddelen met bijbehorend advies. Wij zijn een klantgerichte farmaceutische onderneming: u kunt bij ons terecht voor advies, service en begeleiding van uw geneesmiddelengebruik. Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Daarbij komt de zorg rondom het receptgeneesmiddel natuurlijk op de eerste plaats, maar ook voor informatie over zelfzorgartikelen en medische hulpmiddelen bent u bij ons aan het goede adres. Ons team is gemotiveerd om u zo goed mogelijk te helpen. Alle leden van het team dragen verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de apotheek.

De apothekers en assistentes in onze apotheek zijn goed opgeleid en worden regelmatig bijgeschoold om zo goed op de hoogte te blijven.

Regelmatig worden wij getoetst door een onafhankelijke instantie en van tijd tot tijd wordt uw mening ook gevraagd. Mocht u niet tevreden zijn over ons werk of heeft u een idee hoe wij ons werk zouden kunnen verbeteren? Laat dit dan aan ons weten.

Apothekers
J.P.A. Vetten (beherend apotheker)
R.C.F. Hebing

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Als u voor het eerst een medicijn krijgt voorgeschreven, informeren we u over de werking, de mogelijke bijwerkingen en de juiste wijze van gebruik. Wanneer u meerdere geneesmiddelen tegelijk gebruikt, gaan we na of ze goed samengaan. Een medicijn dat vergoed wordt door uw zorgverzekeraar brengen wij direct bij die verzekeraar in rekening. Heeft u al een apotheek en wilt u overstappen? Dat kan. U mag van uw verzekering zelf kiezen naar welke apotheek u gaat.

Specialist in reumamedicatie en hulpmiddelen

Wij stellen in onze dienstverlening úw gezondheid centraal. Hieronder verstaan wij niet alleen het verstrekken van de juiste medicijnen, maar ook heldere voorlichting en persoonlijk advies over medicijngebruik. Apotheek Reade is gespecialiseerd in medicijngebruik en hulpmiddelen bij reuma en andere aandoeningen van het houdings- en bewegingsapparaat. Voor biologicals werkt Apotheek Reade samen met een logistieke partner, Alcura.

Verruiming openingstijden

Vanaf 1 augustus 2015 is de apotheek op donderdagavond tot 19.00 uur geopend. Naast onze gebruikelijke openingstijden op maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur, kunt u nu dus ook op donderdagavond, koopavond van Amsterdam, bij ons terecht. Wij vinden dit een belangrijke aanvulling in onze dienstverlening en komen hiermee ook tegemoet aan de uitkomst van ons klanttevredenheidsonderzoek.

Waar kunt u buiten openingstijden terecht?

Buiten onze openingstijden kunt u bij de dienstapotheek van Amsterdam terecht. U kunt hier alleen terecht voor het afhalen van spoedeisende medicijnen waarvan de toediening niet kan wachten tot de volgende werkdag. De tarieven van een dienstapotheek zijn aanzienlijk hoger dan van uw eigen apotheek. Voor een dienstapotheek heeft u altijd een spoedrecept van de dienstdoende arts nodig. Voor gewone recepten of andere artikelen kunt u terecht bij uw eigen apotheek.

  • U heeft altijd een recept nodig van de dienstdoende arts.
  • Neem altijd een geldig inschrijvingsbewijs van uw zorgverzekering mee. De dienstapotheek kan dan uw medicijnen rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar, maar komen wel ten laste van uw eigen risico.
  • Houdt u er rekening mee dat de rekening soms direct moet worden voldaan via pinpas of contante betaling.

Sint Lucas Andreas Apotheek / OLVG-west

Jan Tooropstraat 164, 1061 AE Amsterdam
T 020 – 510 88 26, F 020 - 616 38 94 website
Openingstijden: 24 uur per dag 7 dagen per week

Heeft u vragen over uw medicatie of extra informatie nodig?

Farmaceutisch consult (geneesmiddelenspreekuur) algemeen

Heeft u vragen over uw geneesmiddel(en)? Of heeft u extra informatie nodig? Voor een optimaal medicijngebruik kunt u bij ons terecht voor een farmaceutisch consult. We bespreken dan uw vragen, het medicijngebruik en uw ervaringen. Het is niet noodzakelijk om een afspraak te maken, er is altijd een apotheker of assistente beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Wij zijn er immers voor méér dan alleen goede reumazorg.

Binnenkort starten wij met een nieuwe vorm van een consult: via een Messenger App. U kunt uw interesse aangeven in de apotheek, of mailen naar apotheek@reade.nl

Farmaceutisch biological consult

Als u start met uw biological, krijgt u een speciaal farmaceutisch consult. In dit consult wordt besproken hoe het geneesmiddel werkt, wordt gecontroleerd of u het veilig kunt gebruiken (bij uw andere medicatie) en worden overige vragen over de biological voor u beantwoord. We leggen u uit hoe u het moet bewaren, u krijgt desgewenst een reisbrief mee en we geven u alvast een korte uitleg over het vervolg van de leveringen. De injectie-instructie vindt plaats door een ervaren doktersassistente.

Hoe vraagt u een herhaalrecept aan?

Vanaf heden is de extra functionaliteit ‘online aanvragen van herhaalrecepten’ toegevoegd voor de cliënten van de polikliniek reumatologie. Recepten die eerder door de reumatoloog zijn voorgeschreven kunnen nu 24 uur per dag, 7 dagen per week digitaal aangevraagd worden via cliëntenportaal mijnReade.nl. Het grootste voordeel is het gemak voor u. Met deze gratis herhaalservice is het aanvragen van een recept sneller en gemakkelijker. Overigens kunt u nog steeds via de ‘ouderwetse’ manier geneesmiddelen herhalen, door te bellen naar het medisch secretariaat reumatologie (020) 242 15 01.

Waar vindt u meer informatie over Biologicals?

Wat zijn biologicals?

Bij reumatische ziekten reageert het afweersysteem actief tegen eigen lichaamscellen, terwijl dit niet de bedoeling is. De ontsteking die hierbij onder andere in de gewrichten ontstaat wordt veroorzaakt door verschillende stoffen van het afweersysteem, zoals TNF. Biologicals remmen daarom ook het afweersysteem. Biologicals zijn medicijnen die kwetsbaar en duur zijn, en (bij onjuist gebruik) risico’s met zich mee kunnen brengen. Een goede start is dus wel zo belangrijk!

Het farmaceutisch biological consult

Als u start met uw biological, krijgt u een speciaal farmaceutisch consult. In dit consult wordt besproken hoe het geneesmiddel werkt, wordt gecontroleerd of u het veilig kunt gebruiken (bij uw andere medicatie) en worden overige vragen over de biological voor u beantwoord. We leggen u uit hoe u het moet bewaren, u krijgt desgewenst een reisbrief mee en we geven u alvast een korte uitleg over het vervolg van de leveringen. De injectie-instructie vindt plaats door een ervaren doktersassistente.

Alcura, onze logistieke partner

Wij plannen in samenwerking met onze logistieke partner Alcura het afhalen van uw vervolglevering van uw biological zo in, dat dit synchroon loopt met uw afspraken. Is dit niet mogelijk en woont u niet binnen een straal van 30 kilometer van Reade, dan kan uw biological bij u thuis worden bezorgd. Dit verzorgen wij ook als u verminderd mobiel bent (zoals de reumatoloog ons aangeeft) of een oudere leeftijd hebt bereikt. Uw biological kunt u uiteraard ook ophalen bij Apotheek Reade. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken, maar vragen wij u wel dit zoveel mogelijk te doen middels onze logistieke partner Alcura. Zodoende hebben wij altijd uw geneesmiddel op voorraad zodra u het komt ophalen. Uiteraard kunt u, als dit voor u van toepassing is, gebruik maken van verpleegkundige ondersteuning aan huis.

U kunt Alcura bereiken op 088-1040188 (geopend van 08.00 uur tot 20.00 uur) of mailen naar zvz@alcura-health.nl.

Biological op maat

Door nieuwe wetenschappelijke inzichten kan Reade het gebruik van de biological doelmatiger en persoonlijker maken. Niet iedereen die een biological gebruikt zal dit zijn hele leven nodig hebben. Een biological heeft zoals elk medicijn ook negatieve effecten zoals meer kans op infecties vanwege het remmen van de afweer. Wij willen de dosis afstemmen op wat uw lichaam op dat moment nodig heeft. Lees er alles over op biological op maat.

Welk wetenschappelijk onderzoek vindt er plaats?

Wij voeren bij Reade veel onderzoeken uit. In de apotheek in het bijzonder lopen ongeveer 25 geneesmiddelstudies. In deze studies kijken we naar werkzaamheid, bijwerkingen, therapietrouw en veel meer.

Studie Biological op maat

Welke medicijnfolders zijn er?