Aangepast sporten

Sport heeft een gunstige invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheidswinst voor mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening vele malen groter is dan voor validen, doordat klachten niet verergeren of zelfs verminderen. Sport heeft ook een belangrijke sociale functie, omdat het sociaal isolement kan voorkomen. Om de terugkeer naar de eigen sportieve leefsituatie mogelijk te maken stimuleert Reade sport en een gezonde leefstijl.

Sport is een vast onderdeel van de behandelprogramma’s. Door sportevents en clinics enthousiasmeren we onze doelgroep om te gaan sporten en bewegen. In het sportloket coachen we klanten naar een actieve leefstijl en helpen wij hen te zoeken naar een sportvereniging die bij hen past. Hiermee versterken we het aangepast sportaanbod in de stad. In de sport en beweegprogramma’s begeleiden we klanten naar een hoger activiteiten niveau door testen en intensieve trainingsprogramma’s. Zowel binnen als buiten de revalidatie zijn hiervoor programma’s beschikbaar.

Tenslotte doen we wetenschappelijk onderzoek en innovaties in het domein van aangepast sporten. Deze kennis geven we terug aan de professionals, sportverenigingen, studenten en sportbonden door scholingsactiviteiten, symposia en adviestrajecten.

Benieuwd welke sportevenementen Reade allemaal organiseert? Bekijk de sportkalender van 2018.