Sportcentrum

Het sportcentrum is gespecialiseerd in sportmedische begeleiding en biedt een breed scala aan sport en beweegprogramma’s voor volwassenen en jeugd. Het sportcentrum is er specifiek voor mensen die na revalidatie en/of medische behandeling de stap naar een sportaanbod in de buurt (nog) niet kunnen maken.

Het uitgangspunt is dat iedereen op zijn/haar eigen niveau in een veilige en prettige omgeving kan werken aan de opbouw van de conditie en kracht. Enerzijds fungeert het Sportcentrum als springplank naar een sportactiviteit in de eigen omgeving. Anderzijds is het een vaste plek voor mensen die behoefte hebben aan de aangepaste apparatuur en sportmedische begeleiding.

Bekijk hieronder ons sport- en beweegaanbod op de locaties Overtoom en dr. Jan van Breemenstraat:

Activiteiten                                          Overtoom       Dr. Jan van Breemenstraat

Fitness (ma, woe en vrij 8-12 uur)                                        
Fitness (di en do 8-14 uur)                                              √
Fitness (di en vrij 13-14 uur)                   √                    
Berkelbike (ma t/m vrij)                                        
Looprobot (ma t/m vrij)                                           
Verschillende groepslessen                                             √
Try out groep (jeugd)                                                       √

Hieronder is een overzicht te vinden van de inhoud van ons aanbod en de speciale programma's.

Fitness

Onder begeleiding van een sportbegeleider kunt u gebruik maken van de verschillende apparaten in de fitnessruimte.

Berkelbike

De berkelbike is een kruising tussen een handbike en een ligfiets. Mensen met een dwarslaesie kunnen door middel van elektrostimulatie armen en benen trainen.

Looprobot

De looprobot is een lokomat waarin mensen die niet zelfstandig kunnen lopen als gevolg van een dwarslaesie of (halfzijdige) verlamming kunnen trainen.

Groepslessen

In de sportzaal biedt het sportcentrum verschillende groepslessen aan zoals: Oefensportgroep, pilates, badminton & tafeltennis en Zumba.

Try-out groep jeugd

In deze sportgroep, speciaal voor kinderen, wordt wekelijks een andere sport gegeven.

Special Heroes

Special Heroes is een landelijk sportstimuleringsproject om leerlingen van 6 tot 19 jaar binnen het speciaal onderwijs te laten zien en ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Afhankelijk van de wensen van de school en de leerlingen worden sport- en beweegactiviteiten aangeboden. Van voetbal tot hockey, van atletiek tot korfbal en van dansen tot boogschieten. Meer informatie vindt u op www.specialheroes.nl.

Vol in Beweging

Vol in Beweging is voor mensen die letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen en blijven. Voor veel mensen met fysieke, psychische en/of sociaal emotionele problemen is de stap naar werk nog te groot. Ze willen wel in beweging komen maar weten vaak niet goed hoe. Ze voelen zich te moe of zijn bang dat beweging de klachten zal verergeren. Herkent u deze situatie? Dan is Vol in Beweging een programma voor u. Doel van het programma is dat uw belastbaarheid wordt vergroot zodat u beter in staat bent om de stap naar werk te nemen. Het programma wordt uitgevoerd door Bureau VolZin, in samenwerking met Reade.

Sportvoedingsadvies

Sportvoedingsadvies is een programma waarin o.b.v. een uitgebreide voedingsanalyse een persoonlijk voedingsplan wordt opgesteld dat naadloos is afgestemd op uw leefstijl, trainingen en doelen. U wordt in 6 maanden begeleid naar een actievere en gezonde leefstijl. Tijdens de individuele consulten wordt het voedingsplan met u besproken en wordt telkens gekeken of het lukt om de adviezen in de praktijk te brengen. Op basis van de bevindingen wordt het voedingsplan waar nodig bijgesteld. Ook ontvangt u informatie over voeding en vocht rondom inspanning en (indien van toepassing) wedstrijden, herstel en waar op te letten bij supplement gebruik. De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit programma geheel of gedeeltelijk in de aanvullende verzekering.