Sportloket

Het Sportloket helpt u bij het vinden van een passende sportactiviteit in uw eigen woonomgeving en bij het behouden van een actieve leefstijl. Op basis van uw wensen en mogelijkheden krijgt u een advies op maat en wordt u actief ondersteunt en begeleidt. In het eerste jaar neemt een sporttherapeut verschillende malen contact met u op voor het geven van vervolgadviezen en het beantwoorden van al uw vragen. Dit zogenaamde counselingtraject helpt u bij het behouden van de ingezette actieve leefstijl.

Aanmelden sportloket Aanmelden sportloket jeugd

Buslijn 14

Buslijn 14 is een speciaal aangepaste rolstoelbus voor 9 personen die sportstimulering als doel heeft. Via deze bus, die geschonken is door de Johan Cruyff Foundation, kan er een brug geslagen worden tussen scholen, sportverenigingen of andere beweegactiviteiten. Voor veel mensen is vervoer een hobbel op de weg om te kunnen sporten of bewegen en die proberen wij weg te nemen! Lees hieronder meer over waar de bus voor ingezet kan worden of om de bus te reserveren voor een project.Jongeren
Met Buslijn 14 brengen wij kinderen en jongeren met een beperking in beweging. Dit doen wij door met de rolstoelbus kinderen van school of revalidatiecentrum naar de sportvereniging te vervoeren. Op deze manier wordt de weg naar sporten vergemakkelijkt en kunnen kinderen een sport buiten de deur uit proberen. De bus zal vooral ingezet worden door Special Heroes voor de activiteiten op de speciaal onderwijsinstellingen van Orion.

Clinics
CASA organiseert jaarlijks uiteenlopende clinics om mensen met verschillende sporten of beweegactiviteiten in contact te brengen. Ook buiten het revalidatiecentrum worden bij de verschillende sportverenigingen activiteiten aangeboden. Het vervoer hoeft voor u nu geen belemmering meer te zijn, want Buslijn 14 zal zowel op de locatie Overtoom als de Jan van Breemenstraat een opstappunt creëren. De dagen en tijden zijn afhankelijk van de clinic en zullen via deze website worden gecommuniceerd.

Sportprojecten
Ook sportprojecten of sportverenigingen die niet direct in contact met Reade staan kunnen, tegen een kleine vergoeding, gebruik maken van Buslijn 14. Zo is het uitstekend bruikbaar voor een uitwedstrijd elders in het land of een gezellige sportdag!

Meer informatie en aanmelden
Bent u geïnteresseerd in het gebruik maken van deze rolstoelbus? Of heeft u vragen? Neem contact op via onderstaande button of reserveer direct. De instructies van Buslijn 14 kunt u direct downloaden.

Reserveren Agenda Buslijn 14 Meer informatie

De beweegzoeker

Opzoek naar een leuke sportactiviteit bij u in de buurt? De beweegzoeker helpt u bij het vinden van een geschikte activiteit in omgeving Amsterdam, voor elke leeftijd en elk niveau. 

Ga naar de beweegzoeker

Wheels 2 sport

Hulpmiddelen nodig bij het sporten? Wheels 2 sport helpt u daarbij. Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een handicap door de laagdrempelige beschikbaarheid van sportvoorzieningen, vanuit een uitleenpool, in staat worden gesteld om uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk die sport te kiezen die het beste bij hen past.

Ga naar Wheels 2 sport

Hardlopen met Reuma

Het ‘Hardlopen met Reuma’-programma is een trainingsprogramma waarbij deelnemers zeven weken trainen aan de verbetering van hun looptechniek, spierkracht en conditie. Er is één vaste groepstraining in de week. Daarnaast zijn er facultatieve ‘huiswerktrainingen’ en worden adviezen gegeven over kracht- en coördinatieoefeningen. Uitgangspunt bij dit trainingsprogramma voor mensen met een inflammatoire reumatische ziekte is dat individuele aanpassing van het programma voorop staat. Ook adviseren professionals over het juiste sportschoeisel en -kleding. De deelnemers betalen € 49,50 voor het totale programma.

Meer informatie over Hardlopen met Reuma