Over Reade Revalidatie

Revalidatie richt zich op het voorkomen, terugbrengen en genezen van (te verwachten) gevolgen voor mensen met blijvend lichamelijk letsel of een functionele beperking. Doel van de revalidatiebehandeling is cliënten te helpen om zo optimaal en zelfstandig mogelijk te functioneren in hun eigen omgeving. Reade Revalidatie heeft een complete aanbod aan behandelprogramma’s en –methoden voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Cliënten met een medisch-specialistische revalidatie-indicatie, van hoog- tot laagcomplex, zijn bij ons aan het juiste adres. Zij krijgen de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plaats, van een deskundig interdisciplinair behandelteam.

Terug naar Diagnosepagina revalidatie

Welke faciliteiten biedt onze kliniek?

Communicatie en media


Post ontvangen -
Het is mogelijk om post te ontvangen. Let erop dat u deze altijd naar onze postbus laat sturen. Met de volgende adressering:

Reade, locatie Overtoom
T.a.v.
Afdeling en kamernummer
Postbus 58271
1040 HG Amsterdam

Post versturen - Wilt u zelf post versturen, dan kunt u gefrankeerde stukken in de rode brievenbussen op de begane grond bij de liften deponeren. Postzegels kunt u kopen bij de receptie.

Telefoongebruik - Het gebruik van uw mobiele telefoon is toegestaan. Het is ook mogelijk om een vaste telefoon te huren voor op uw kamer. U betaalt hiervoor een huurprijs per dag. Deze kunt u opvragen bij de verpleging. Voor de gesprekskosten geldt het lokale tarief. De gesprekskosten worden centraal geregistreerd op naam en toestelnummer. Afrekening van de kosten vindt maandelijks via een automatische afschrijving plaats. Na ontslag of opzegging wordt de borgsom verrekend.

Televisie - Het is mogelijk om een televisie te huren. U betaalt hiervoor een huurprijs per dag. Deze kunt u opvragen bij de verpleging. Betaling vindt maandelijks via een automatische afschrijving plaats. Ook in elke huiskamer, het restaurant en het café staan televisies voor algemeen gebruik.

Wifi - Binnen Reade is wifi beschikbaar. De inloggegevens kunt u opvragen bij de verpleging.

Eten en drinken


Café Reade -
Café Reade is een gezellig café naast de centrale hal en geopend van 14.00 tot 17.30 uur en van 18.00 tot 22.00 uur. Vanaf 16.00 uur zijn er alcoholische dranken verkrijgbaar. De voorschriften uit de Drank- en Horecawet zijn hier van toepassing zoals géén alcohol onder de 18 jaar.

Gezellige koffietafel - In het café in de centrale hal is er dagelijks van 09.30 tot 11.30 uur (m.u.v. vrijdag) een gezellige koffietafel. Een gastvrouw is aanwezig. U bent van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken.

Koffie/thee/water op de afdeling - In ‘uw huiskamer’ staat voor revalidanten een automaat met diverse koffievariaties en heet water voor thee. Ook zijn er waterreservoirs met gekoeld water.

Restaurant met automaten - Het restaurant bij de centrale hal serveert dagelijks een breed buffet voor cliënten, bezoekers en personeel. Het restaurant is open van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 16.00 uur. Er is een automatenwand met versnaperingen, snoep, frisdrank en een foodcarrousel. Buiten de openingstijden van het restaurant om, is er dus altijd iets verkrijgbaar.

Uw ‘eigen’ koelkast - In de huiskamer op de afdeling bevindt zich een koelkast waarin u levensmiddelen kunt bewaren, volgens de hygiëne- en huisregels. Vermeld op het artikel uw naam, kamernummer en de datum waarop u het product in de koelkast plaatst. Na opening kunt u het artikel maximaal drie dagen bewaren. Daarna moet u het weggooien in de daarvoor bestemde afvalbakken. Maaltijden van huis mogen maximaal 24 uur worden bewaard. De zorg-assistent controleert dagelijks de inhoud van de koelkasten.

Huishoudelijke zaken


Wasmachine en droger -
Er zijn een wasmachine en droger beschikbaar om uw kleding zelf te wassen. Deze apparaten staan in het souterrain. Voor het wassen en drogen zijn muntjes nodig die tegen betaling verkrijgbaar zijn bij de receptie. De wasmachine voegt automatisch wasmiddel toe.

Ontspannings- en verblijfsruimtes


Ontmoetingsruimte -
In de ontmoetingsruimte op de begane grond kunt u terecht om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, de krant te lezen of gezellig een praatje te maken.

Rookruimtes - In Reade geldt een rookverbod. Roken is alleen toegestaan aan de achterkant van het gebouw onder de abri en in de tuin. Klinische revalidanten hebben tevens toegang tot de rookruimtes op de eerste en tweede verdieping en op het grote terras op de eerste verdieping.

Stiltecentrum - In de centrale hal bevindt zich het stiltecentrum, waar u zich terug kunt trekken als u behoefte heeft aan een moment van rust of stilte. U vindt hier tevens de kamer van de predikant en de humanistisch raadsman.

Tuin/terras - Reade heeft een gezellige tuin en terras. Deze bevinden zich aan de achterzijde van het gebouw, met uitzicht op het Vondelpark.

Vide - Op de eerste verdieping vindt u de vide. Hier staan computers waarop u kosteloos kunt mailen of internetten. U vindt er ook een leestafel.

Sport en bewegen

Fitnessruimtes - Tijdens het fitnessen is altijd een sportbegeleider aanwezig die deskundig advies kan geven. U krijgt een persoonlijk trainingsprogramma, waarin rekening wordt gehouden met uw belastbaarheid en doelen. De sportbegeleider past uw trainingsprogramma tussendoor aan aan uw mogelijkheden.

Oefentuin - In de oefentuin die grenst aan het Vondelpark kunt u onder begeleiding verschillende oefeningen doen.

Proefwoning - In de proefwoning wordt het (toekomstige) dagelijks leven wordt nagebootst.

Sportzaal - In de grote sportzaal worden verschillende soorten sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Altijd onder begeleiding van een deskundige sportbegeleider. Er zijn verschillende hulpmiddelen aanwezig om eventuele belemmeringen tijdens het zwemmen weg te nemen.

Zwembad - In het verwarmde zwembad kan onder begeleiding worden gezwommen, maar u kunt ook deelnemen aan een sessie aquajoggen. Er zijn verschillende hulpmiddelen aanwezig om eventuele belemmeringen tijdens het zwemmen weg te nemen.

Overige faciliteiten


Balie gevonden voorwerpen -
Alle zaken die vergeten of verloren zijn binnen Reade worden verzameld bij de receptie. Voorwerpen worden voorzien van een datum en vindplaats, en worden voor een periode van drie weken bewaard. Als na deze periode niemand de spullen is komen halen, worden ze aan een goed doel gegeven.

Geldzaken - U kunt op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur contant geld opnemen via de pinautomaat op de financiële administratie. U kunt hier alleen geld opnemen. Andere transacties zijn niet mogelijk. De financiële administratie vindt u op de tweede verdieping.

Inrolspreekuur - De afdeling Revalidatietechniek beschikt over een inrolspreekuur. Tussen 15:00 uur en 16:00 uur kunt u bij hen terecht met vragen over uw rolstoel en voor aanpassingen en kleine reparaties. Revalidatietechniek bevindt zich in het souterrain (-1).

Kapper - Voor het maken van een knip-afspraak kunt u contact opnemen met de afdelingssecretaresse.

Pedicure - Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de afdelingssecretaresse.Alleen reumapatiënten en diabetici krijgen de behandeling van hun zorgverzekeraar vergoed.

Wat doen we op het gebied van wetenschappelijk onderzoek?

Reade Revalidatie heeft een vooraanstaande positie in wetenschappelijk onderzoek en innovatie en werkt nauw samen met VUmc, VU Bewegingswetenschappen en AMC. We hebben drie onderzoekslijnen: 

 1. Neurorevalidatie
 2. Dwarslaesie en aangepast sporten
 3. Pijn- en reumarevalidatie

De focus ligt op het transparant maken en verbeteren van de kwaliteit van de behandeling. Een goed voorbeeld van de synergie tussen zorg en onderzoek zijn de systematische zorgevaluaties die Reade Revalidatie de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Hiermee wordt gestructureerd informatie verzameld over een cliënt op meerdere momenten gedurende de revalidatiebehan- deling. Door regelmatig tijdens de behandeling te meten wat de resul- taten zijn, kan een behandelteam zien of voor de juiste behandeling is gekozen of dat de behandeling moet worden aangepast. Dit verhoogt de kwaliteit van zorg.

Lees meer over wetenschappelijk onderzoek bij Reade Revalidatie.

Cliëntervaringen

Lees de cliëntverhalen terug in het Reade Magazine.

Op welke locaties kunt u terecht?

Afhankelijk van de gestelde diagnose kunt u voor revalidatiegeneeskunde terecht op onze hoofdlocaties:

 • Overtoom, Amsterdam
 • Dr. Jan van Breemenstraat, Amsterdam

Diverse netwerkziekenhuizen:

 • Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Amsterdam
 • OLVG Oost, Amsterdam
 • OLVG West, Amsterdam
 • Zaans Medisch Centrum, Zaandam
 • Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen

Scholen:

 • Drostenburg, Amsterdam
 • De Parel, Haarlem
 • Orion College West, Amsterdam

En kinderdagcentra:

 • Kinderdagcentrum Stichting Omega, Amsterdam IJburg
 • Kinderdienstencentrum Nifterlake, Amstelveen

Lees meer over onze locaties.

Wilt u meer weten over de kwaliteit die we leveren?

Wilt u meer weten over de kwaliteit die we leveren? Bekijk het kwaliteitsvenster van Reade. 

Waar vindt u praktische informatie over poliklinische revalidatie?

Poliklinische revalidatie wordt op onze hoofdlocaties aangeboden en op diverse netwerklocaties. Praktische informatie over de hoofdlocaties vindt u in onze informatiefolders:

Praktische informatie poliklinische revalidatie - Locatie Overtoom

Praktische informatie poliklinische revalidatie - Locatie Dr. Jan van Breemenstraat

Ga naar locaties voor meer informatie over netwerklocaties. 

Waar vindt u praktische informatie over klinische revalidatie?

Klinische revalidatie wordt alleen op onze hoofdlocatie Overtoom aangeboden. Praktische informatie vindt u in onze informatiefolder:

Praktische informatie klinische revalidatie - Locatie Overtoom