Aanvullende diensten

Reade biedt diverse aanvullende diensten. Zo vindt u er alles op het gebied van aangepast sporten onder één dak. En kunt u bij onze gespecialiseerde rijschool terecht voor aangepaste rijlessen. Hierbij wordt altijd uitgegaan van uw mogelijkheden. Het adviesbureau begeleidt u bij het aanvragen van voorzieningen die vallen onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het bureau werkt daarvoor nauw samen met de gemeente Amsterdam.

Aangepast sporten

Sport heeft een gunstige invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheidswinst voor mensen met een fysieke beperking en/of chronische aandoening vele malen groter is dan voor validen, doordat klachten niet verergeren of zelfs verminderen. Sport heeft ook een belangrijke sociale functie, omdat het sociaal isolement kan voorkomen.

Sport is daarom een vast onderdeel van het revalidatietraject. Een sporttherapeut inventariseert uw sportverleden, -wensen, -mogelijkheden en -belemmeringen. Op basis hiervan stelt hij, samen met u, een sportprogramma op dat onderdeel wordt van het totale revalidatietraject, onder leiding van een revalidatiearts.

U maakt kennis met tal van sporten zoals zwemmen, aquajoggen, basketbal, badminton, fietsen, golf, handboogschieten, (tafel)tennis en yoga. De sportactiviteiten worden aangeboden in de sporthal, het verwarmde zwembad met een in hoogte verstelbare bodem en lift, de tuin van Reade en het aangrenzende Vondelpark. 

Lees meer over aangepast sporten

Adviesbureau

Reade heeft een nauwe samenwerking met de instanties en organisaties waar (thuis)zorg kan worden aangevraagd en Wmo-meldingen kunnen worden ingediend. Wmo-meldingen kunnen zijn op het gebied van het voeren van uw huishouden, het gebruik van uw woning, het vervoeren/verplaatsen binnen en/of buiten uw woning, het vinden van een goede besteding van de dag en het op orde krijgen of houden van het dagelijkse leven. (Thuis)zorg kan u ondersteunen bij de persoonlijke verzorging of verpleegkundige zorg aan huis of in een woonvorm/ instelling. 

Het Adviesbureau biedt u ondersteuning bij het aanvragen van (thuis)zorg en Wmo-voorzieningen, zodat u op een verantwoorde manier met ontslag kan, die voldoet aan de ontslagvoorwaarden van Reade.

Lees meer over het adviesbureau

Rijschool

Autorijden maakt mensen mobiel en dat betekent voor velen vrijheid. Maar kun je ook met een lichamelijke of geestelijke beperking zelfstandig de weg op? In de meeste gevallen kan dat. Rijschool Reade is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het geven van aangepaste rijlessen aan mensen met een beperking. We gaan uit van de mogelijkheden. Of u nu een amputatie heeft, niet-aangeboren hersenletsel, dwarslaesie of welke andere beperking dan ook.

Lees meer over de rijschool