Barbara: “Het waren angstige tijden, we wisten niet hoe het zou uitpakken. Misschien zou Geisje wel als ‘kasplantje’ door het leven moeten.” Niets is minder waar. Als de deur van de sportzaal bij Reade opengaat, rent een vrolijke, negenjarige meid naar buiten.

Dankzij Mega Power Groep

Barbara lacht bij het zien van haar dochter: “Ja, het heeft ongelofelijk goed uitgepakt. Kijk haar nou, een levenslustige meid die gewoon, regulier onderwijs volgt en de grootste lol heeft met haar vriendinnen. Natuurlijk heeft ze door haar spasticiteit lichamelijke ongemakken. Geisje heeft spalken en kan bijvoorbeeld niet zelfstandig traplopen, niet ‘los’ fietsen en heeft moeite met haar balans. Maar daar werken we hard aan. In september heeft ze meegedraaid met de Mega Power Groep en nu sport ze hier eens in de week. En ze heeft er echt baat bij.”

Spring in ‘t veld

Geisje: “Ja, kijk, ik heb al geleerd om te springen! Dat kon ik een half jaar geleden nog niet. En dat is heel fijn want ik wil later dansen en turnen. Dat vind ik superleuk. Daarom vond ik het ook zo jammer dat ik op school niet mee kon doen met de weeksluiting. Maar nu dans ik elke week mee op het podium. Meester Otto heeft geregeld dat er voortaan een stoel op het podium staat en daar kan ik me nog aan vasthouden. Gymmen is ook heel leuk en daar doe ik gewoon aan mee. Wat wel stom is, is dat ik niet op hoge hakken kan lopen. Dat is heel jammer want ik hou van mode. En van muziek.”

Stuk sterker

Barbara: “Je merkt echt dat ze fysiek sterker en stabieler is geworden. Ze is sinds de Mega Power Groep ook veel minder vaak gevallen. En omdat ze sterker is geworden, voelt ze zich ook vrijer in haar eigen lichaam en heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen. Bovendien had ze voor de trainingen ook wat longproblemen, maar nu nauwelijks meer. Geweldig toch? Heerlijk gek doen en hollen samen met andere kinderen en zo’n resultaat. Daar durfden we negen jaar geleden niet aan te denken.”