Hartaandoeningen

Hartproblemen zijn ingrijpend. Veel mensen voelen zich door de problemen met hun hart onzeker of angstig. De overgang van het veilige ziekenhuis naar thuis is groot en er zijn allerlei vragen, zoals 'Wat mag ik wel en wat niet?', 'Moet ik mijn leefstijl aanpassen?', ‘Kan ik mijn werk nog aan?’, ‘Kan ik blijven sporten?’, ‘Ik ben zo emotioneel, hoort dat erbij?’.

Reade Revalidatie biedt u de mogelijkheid om een antwoord te vinden op de vragen die u heeft. Het hartrevalidatieteam is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met hartklachten. Zij leren u uw mogelijkheden zo goed mogelijk te benutten en om te gaan met eventuele beperkingen.

Wie komt in aanmerking voor behandeling?

Kinderen, jongeren of volwassenen die door een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening beperkt zijn geraakt, kunnen in aanmerking komen voor medisch specialistische revalidatie bij Reade Revalidatie. U krijgt de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plaats, van een deskundig, nauw samenwerkend, multidisciplinair behandelteam. De behandeling wordt uitgevoerd onder leiding van een revalidatiearts of physician assistant. Het doel is optimaal herstel van uw functioneren, zelfredzaamheid en weer kunnen deelnemen aan voor u belangrijke activiteiten. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of een medisch specialist.

Op welke locaties kunt u terecht?

  • Hoofdlocatie Overtoom (kliniek en polikliniek)

Bekijk onze locaties.

Hoe ziet de behandeling eruit?

We bieden mogelijkheden voor zowel poliklinische als klinische revalidatie. De behandeling is multidisciplinair en wordt uitgevoerd onder leiding van een revalidatiearts of physician assistant. Eerst worden de mogelijkheden, beperkingen en wensen in kaart gebracht. Op basis daarvan stellen wij samen met u het revalidatieprogramma vast en doen we er alles aan om problemen in het dagelijks leven te verminderen of weg te nemen. Het doel van de revalidatiebehandeling is dat u uw activiteiten zo optimaal mogelijk kunt hervatten met een goede kwaliteit van leven.

Binnen de diagnose hartaandoeningen biedt Reade de volgende behandeling(en):

Waar vindt u meer informatie?

Ga voor meer informatie over hartaandoeningen naar: 

Patiëntenvereniging

 

Momenteel wordt hard gewerkt aan de verdere invulling van deze website, binnenkort vindt u hier uitgebreide informatie over hartaandoeningen en -revalidatie. Wenst u meer informatie te ontvangen? Mail dan naar communicatie@reade.nl

Wat zijn de wachttijden en kosten?

Blijf op de hoogte van de actuele wachttijden en lees meer over de tarieven en vergoedingen.