Tarieven & vergoedingen

Verzekerde zorg
Iedereen die in Nederland woont of werkt is wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. De meeste mensen hebben een polis voor zorg in natura. Indien u een restitutiepolis, een jongerenpolis of een budgetpolis heeft, kunnen er aanvullende of beperkende voorwaarden gelden voor vergoedingen. Raadpleeg daarom goed uw polisvoorwaarden en neem bij twijfel altijd contact op met uw zorgverzekeraar. Reade heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars een contract voor 2017. Dit betekent dat de kosten van een behandeling in Reade worden vergoed door de zorgverzekeraars die zijn aangesloten bij deze groep (zie onderstaande lijst). Met DSW en Stad Holland is Reade nog in onderhandeling, er is nog geen vastgesteld contract. Neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar.

Eigen risico
De zorg die Reade levert valt onder de basisverzekering. Wel krijgt u te maken met uw verplichte en eventueel aanvullende eigen risico.

Wetenschappelijk onderzoek
Bij deelname aan wetenschappelijk onderzoek kan het voorkomen dat een gedeelte van het onderzoek als zorg gedeclareerd wordt. Dit verschilt per onderzoek. U kunt hierover informatie verkrijgen bij de contactpersoon van het betreffende onderzoek.

Zorgverzekeraars
In de onderstaande kolom staan de zorgverzekeraars waarmee Reade voor 2017 afspraken heeft gemaakt. Staat uw zorgverzekeraar hier niet bij, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar of met Reade (info@reade.nl).

 

Zilveren Kruis

Agis zorgverzekeringen

Avéro Achmea

Avitae (Achmea)

Centraal Beheer Achmea

De Friesland zorgverzekeraar

 FBTO Goed Opgeleid

Groene Land verzekeringen

Ik!

Inshared Interpolis

Kiemer Zorgverzekeraar

OZF zorgverzekeraar

Pro life

Take Care Now

You Care

Zilverenkruis Achmea

Mul

 

Multizorg

ASR

AZVZ

De Amersfoortse

Ditzo

Eno

Energiek

HollandZorg

ONVZ

PNO Zorg

Salland

Stad zorgverzekeraar

VvAA

Zorg en Zekerheid

 

VGZ

VGZ

Bewuzt

Blue

Cares Gouda

De Goudse

IZA

IZA gemeente

IZA Cura

IZZ

SIZ

Univé

UMC zorgverzekering

Besured

National Academic

Promovendum

Zekur

 

CZ

CZ

CZ direct

Delta Lloyd

Ohra

 

Menzis

Azivo

Anderzorg

Menzis

Hema

 

Met de onderstaande zorgverzekeraars zijn we nog in onderhandeling (februari 2017):

DSW

DSW

Stad Holland

 

Buitenlandse zorgverzekering of niet verzekerd?
Indien u een buitenlandse zorgverzekeraar heeft, dan heeft deze geen afspraken met Reade gemaakt. In dat geval en wanneer u niet verzekerd bent, gelden de tarieven zoals opgenomen in de standaardprijslijst met passantentarieven van Reade.

Bent u woonachtig en/of verzekerd in het buitenland dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandeling in Reade. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Wij adviseren u hierover ruim vóór uw vertrek naar Nederland contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Het is van belang dat de hiervoor noodzakelijke formulieren in het bezit van Reade zijn voordat u de instelling voor de eerste keer bezoekt. Zie ook pagina Buitenland.


dezorgnota.nl
Meer informatie over uw zorgkosten kunt u óók vinden op de website www.dezorgnota.nl, deze website is een gezamenlijk initiatief van ziekenhuizen en zorgverzekeraars om u zo goed mogelijk te informeren over uw zorgkosten. De site geeft antwoord op mogelijke vragen die u heeft over uw zorgnota of geeft aan waar u met welke vraag terecht kunt.

 

 

 

 

 

 

Over wat/wie zoekt u informatie?