Neem contact op (020) 607 16 07
Inloggen

Geestelijke begeleiding

Welkom op de website van de Geestelijk begeleiders van Reade. Je vraagt je misschien af wat wij doen. Wat houdt ons werk in? Kort gezegd is geestelijke begeleiding: Samen wegen zoeken hoe de moeilijke en/of pijnlijke zaken van het leven te dragen. 

Inhoudsopgave

  Wij staan voor

  Werken met inspiratie...
  De taal van het hart...
  Innerlijke balans...
  Tijd nemen om stil te staan...
  De kunst van het leven...

  Wie zijn wij?

   Elsbeth Littooij

   Hielke Bosma

   

   

    Suzan Doodeman
    (in opleiding)

  Samen wegen zoeken

  Samen – Geestelijke begeleiding vindt altijd plaats in dialoog. Je hebt vragen of je loopt ergens tegenaan. Dan helpt het soms om samen met iemand daar naar te kijken. Iemand die geen oplossingen biedt, maar die wel mee zoekt naar jouw eigen antwoorden. Soms ziet een buitenstaander duidelijker wat er speelt dan jij zelf. Jij zit er immers midden in.

  Wegen zoeken – Iedereen heeft zijn eigen manier om met de dingen om te gaan. Vaak gaat dat gedachteloos. Soms zie je daardoor mogelijkheden over het hoofd. Door zicht te krijgen op die eigen manier worden je blinde vlekken en patronen duidelijk, maar je kunt ook op het spoor komen van onvermoede bronnen.

  Moeilijke en/of pijnlijke zaken – Het is al een hele kunst om onder ogen te zien dat sommige dingen gewoon bij het leven horen. Je had het liever anders gehad, maar het is niet anders. Als het je lukt om naar deze dingen te kijken, leert je dat veel over jezelf. Het kan verdieping geven aan je leven.

  Dragen – Bij problemen hebben de meeste mensen de neiging om weg te lopen of het op te willen lossen. Wanneer dat niet (meer) werkt, zul je het moeten dragen. Dat is niet eenvoudig. Het vraagt uithoudingsvermogen, draagkracht, aandacht, relativering, zoeken naar balans. En een goede (innerlijke) houding.

  Positie

  De geestelijke begeleiding valt binnen Reade direct onder de Raad van Bestuur. Wij maken geen deel uit van het behandelteam, maar hebben een vrijplaatsfunctie. Dit betekent dat we niet deelnemen aan teamoverleggen en niet rapporteren, maar uiteraard is het wel van belang dat er contact is tussen behandelteam en geestelijk begeleiders. Dit kan variëren van alleen maar weten dat je dezelfde cliënt ‘ziet’ tot aan overleg over een bepaald probleem van een cliënt. Vaak loopt dit via de cliënt zelf.

  Aanpak

  Met iedere klinische revalidant hebben wij in de derde week een kennismakingsgesprek. Dit wordt standaard ingepland. Poliklinische revalidant zien we soms omdat we hen klinisch hebben begeleid. Soms komen zij ook zelf naar ons toe of worden doorverwezen door collega’s. Wij bieden hen individuele begeleiding of groepsbegeleiding. Gesprekken kunnen gaan over allerlei onderwerpen. Van het terug vinden van jezelf, wat de vorm kan hebben van ‘even niets hoeven en lekker kletsen over je hobby’ tot aan gesprekken over je diepste drijfveren. Daarnaast werken we met mensen aan hun innerlijke kracht door geestelijke oefeningen te doen. Sommige cliënten komen langs om een kaarsje aan te steken of te bidden, al dan niet samen met de geestelijk begeleider. We zoeken naar wat deze mens nodig heeft op dit moment.

  Aanbod

  • Individuele gesprekken

          - Kennismakingsgesprek

          - Vervolggesprekken

  • Groepsgesprekken

          - Ontmoetingsgroep

          - Partnergroep NAH (in samenwerking met maatschappelijk
            werk)

  • Cursussen

          - Meditatiecursus

          - Werken aan Innerlijke Kracht

  • Verdiepingsbijeenkomsten

          - Avondgebed

          - Bijbelgroep

          - Kerstactiviteiten

  • Rituelen op maat

  Aanmelden voor geestelijke begeleiding

  Alle formulieren van Reade voldoen aan de Wet bescherming persoonsgegevens. Er is een veilige verbinding, URL begint met ‘https‘, voor het verzenden van uw gegevens.

   

  Contact

  De geestelijke begeleiders zijn aanwezig op maandag t/m donderdag. Bereikbaar op telefoonnummer (020) 607 1795 of stuur een email. Meer informatie vindt u in de folder van de Geestelijke begeleiding.