Neem contact op (020) 607 16 07
Inloggen

Stichting Vrienden van Reade ontvangt cheque t.w.v. € 10.000,- van Nationale Nederlanden (03-02-2017)

Op vrijdag 27 januari jl. hebben Anne Marie ter Steeg en Adinda Uittenbogaard, namens de divisie Revalidatie en Jacqueline Cleton, namens Stichting Vrienden van Reade, een cheque in ontvangst genomen ter waarde van €10.000,- uit handen van Hylke Sieders, voor het project Elektrostimulatie. Hylke is oud-cliënt bij Reade, werkzaam bij Nationale Nederlanden en enthousiast gebruiker van elektrostimulatie. Vanuit deze achtergrond heeft hij een aanvraag ingediend bij het goede doelenfonds Wij & Maatschappij van Nationale Nederlanden.

 

Hylke Sieders overhandigt cheque aan Stichting Vrienden van Reade

 

Het doel van het project:

Het doel is het opzetten van een voor Nederland innovatief en uniek trainingsprogramma voor mensen met een dwarslaesie waarbij met behulp van verschillende elektrostimulatie­methoden de (deels) verlamde en daardoor inactieve spieren getraind kunnen worden. Met dit trainings­programma, dat ondergebracht zal worden in het reeds bestaande Sportcentrum van het Centrum voor Aan­gepast Sporten Amsterdam | Reade, kunnen mensen met een dwarslaesie die al uitgerevali­deerd zijn buiten de revalidatie om kennis maken met elektrostimulatie. Hierdoor kan hun fysieke ge­steldheid verbeterd worden, kunnen risico’s op secundaire complicaties zoals doorzitplekken verminderd worden en daarbij hun kwaliteit van leven vergroot. Tevens is het doel om het programma zo te structureren dat wetenschappelijk onderzoek gedaan kan worden zodat de hiermee vergaarde kennis over de beste trainingsprotocollen en (positieve) effecten van de training verspreid kan worden naar alle mensen met een dwarslaesie in Nederland.

 

Over stichting Wij en de Maatschappij:

De stichting Wij en de Maatschappij is het goede doelen fonds van Nationale Nederlanden (NN). Van en door de medewerkers in Nederland. Met deze stichting wil NN onder andere benadrukken dat NN als bedrijf serieus invulling wil geven aan haar rol in de samenleving. Zichtbaar en dichtbij.  
Alle medewerkers in Nederland kunnen, namens de organisatie waar zij zich voor inzetten, een aanvraag doen voor een donatie. Vorig jaar hebben ze op deze manier 225 organisaties in Nederland kunnen steunen. Dit jaar wil NN nog meer collega's aanmoedigen om een donatie aan te vragen en betrokken te zijn in hun omgeving. De stichting onderscheidt twee categorieën: € 500 voor kleinere projecten en tot € 10.000 voor organisaties met een ANBI-status (een Algemeen Nut Beogende Instelling).