Maak kennis met verpleegkundige Paul

“Reade biedt veel bij- en nascholing aan waardoor jij je kunt blijven ontwikkelen als persoon maar ook als beroepsprofessional. Kunnen groeien tot hoever jij wilt maakt het werk bij Reade uniek.” Paul, verpleegkundige bij Reade (27 jaar).

 Paul

Hoe lang ben je al verpleegkundige?

Drie jaar.

Waarom heb je gekozen voor Reade als werkgever?

Revalidatie is uitdagend omdat iedere cliënt andere doelen heeft waar andere uitdagingen bij komen kijken. Daarnaast werk je intensief samen met een groot multidisciplinair team. Van iedere discipline kun je veel leren. Reade biedt veel bij- en nascholing aan waardoor jij je kunt blijven ontwikkelen als persoon maar ook als beroepsprofessional. Ik kan bij Reade ook werken als HBO-verpleegkundige. Onderzoeken doen, meewerken in projectgroepen en een coachende rol vervullen op de werkvloer.

Wat maakt Reade uniek?  

Ik vind altijd dat Reade een combinatie is van alle soorten instellingen. Ik denk ook dat het komt omdat cliënten uit alle soorten instellingen instromen en soms vanuit Reade weer doorstromen naar andere instellingen. Reade is een medisch specialistisch revalidatiecentrum waarbij niet alleen de therapeuten en artsen medisch specialisten zijn maar ook jij als revalidatieverpleegkundige! Je komt diverse verpleegtechnische handelingen tegen maar ook begeleiding op psychosociaal gebied. In de neurorevalidatie help je mensen met een nieuwe manier vinden van communiceren en omgaan met fysieke of cognitieve beperkingen.

Hoe kun je het werk als verpleegkundige bij Reade het beste omschrijven?

Iedere casus is weer anders. De ziektebeelden, leeftijden en uitdagingen zijn bij iedere cliënt weer anders. Ook in intensiviteit. Je werkt met een vrij groot team van verpleegkundigen en natuurlijk de overige disciplines. Dat zorgt er voor dat je er nooit alleen voor staat maar met anderen kunt samenwerken. De band die je creëert met je collega’s is vrij intensief en erg prettig.

In hoeverre krijg je bij Reade ruimte om jezelf te ontwikkelen?

Het Skillslab van Reade zorgt er voor dat je up-to-date en bekwaam blijft in alle verpleegtechnische handelingen. Je kunt je ontwikkelen als werkbegeleider door in contact te blijven met de praktijkopleider. Daar zijn verschillende lessen voor samengesteld. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan verschillende werkgroepen, projectgroepen,  de onlangs opgerichte Verpleegkundig Adviesraad (VAR) en Ondernemingsraad (OR). Daarin kun je verschillende rollen aannemen. Van inbrenger, voorzitter tot deelnemer. Dit alles natuurlijk in goed overleg maar het maakt het wel erg leerzaam en dynamisch. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen als je wilt.

Wat zou je nog meer willen delen met nieuwe collega-verpleegkundigen?

Revalidatie was tijdens mijn opleiding tot HBO-verpleegkundige geen groot onderwerp waar ik veel over te weten kwam. Tijdens mijn werk in Reade ben ik daar pas goed achter gekomen. Ook dat had een tijdje nodig want het is best veel wat op je af komt.

Ik ben van mening dat je als verpleegkundige veel van je competenties kunt uiten. Het is een uitdagende werkplek in hartje Amsterdam waar ik met plezier naar toe ga.

Word ook verpleegkundige bij Reade

Vragen?

Stel ze aan Paul via paul@reade.nl.

Maak kennis met een aantal andere verpleegkundigen bij Reade: Wanuza of Kim!