Maak kennis met verpleegkundige Wanuza

Heb je een passie voor revalidatie en het begeleiden van revalidanten bij het herpakken van hun leven? Dan biedt Reade jou een mooie toekomst! Wanuza, verpleegkundige bij Reade (41 jaar).

 

Hoe lang ben je al verpleegkundige?

Twaalf jaar, waarvan acht jaar in Nederland en vier jaar in Brazilië.

Hoe ben je bij Reade terecht gekomen?

In 2009 kreeg ik de kans om bij Reade te werken. Destijds was ik erg onzeker om als verpleegkundige in Nederland te gaan werken vanwege de taalbarrière. Gelukkig is dat allemaal goed gekomen.

Wat maakt Reade uniek als werkgever ten op zichte van andere instellingen of ziekenhuizen? 

Zelf heb ik in Nederland geen ervaring met verpleegkundig werk bij andere instellingen. Na acht jaar werk ik nog steeds elke dag met heel veel plezier bij Reade en heb ik nooit de behoefte gehad om ergens anders aan de slag te gaan. Ik blijf me zelf ontwikkelen, mijn werk verveelt hier nooit!

Wat maakt het werk als revalidatieverpleegkundige bijzonder voor jou?

Ik werk op de gespecialiseerde afdeling ‘Dwarslaesie’. Ik vind het geweldig om cliënten - die in eerste instantie volledig afhankelijk zijn - te leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn. Het is zo mooi om hen op het eind van zijn of haar revalidatieproces hun resultaten te zien behalen. 

In hoeverre krijg je bij Reade ruimte om jezelf te ontwikkelen? En maak je hier ook gebruik van?

Ik heb erg veel mogelijkheden van Reade gekregen om mij zelf te ontwikkelen. Ik ben aangenomen bij Reade als zorgassistent en inmiddels ben ik verpleegkundige. Reade heeft me geholpen met de waardering van mijn Braziliaanse verpleegkundige diploma. Ze hebben mij de kans gegeven om door te groeien tot verpleegkundige, nu ook in Nederland.

Wat zou je nog meer willen delen met potentiële collega-verpleegkundigen?

Verpleegkunde is erg dankbaar werk. Als (net) gediplomeerd verpleegkundige moet je naar mijn idee zoveel mogelijk proberen kennis te maken met alle specialismen. Daarna kun je gaan voor het specialisme dat het dichtst bij je hart ligt.

Heb je een passie voor revalidatie en het begeleiden van revalidanten bij het herpakken van hun leven? Dan biedt Reade jouw een mooie toekomst!

Word ook verpleegkundige bij Reade

Vragen?

Stel ze aan Wanuza via wanuza@reade.nl.

Maak kennis met een aantal andere verpleegkundigen bij Reade: Paul of Kim!