Vrijwilligers Amsterdamse Pluim

(Wisselende uren, jaarlijks tussen eind augustus en half oktober)

“Als vrijwilliger van de Amsterdamse Pluim kom je bij activiteiten van verenigingen waarvan je niet vermoedde dat Amsterdam zulke schatten verborg. Je maakt kennis met mensen die zich 100% inzetten voor het sporten van mensen met een beperking. Hierdoor krijg je het gevoel dat de beperking er niet meer toe doet. Het enige dat telt is het plezier van het bewegen en dit samen met anderen beleven!” Nicolette, vrijwilliger Amsterdamse Pluim

Ben jij iemand met een beperking die een bijdrage wil leveren aan het beoordelen van sport- en beweegactiviteiten voor mensen met een beperking in Amsterdam? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een beperking, van een psychische beperking tot een lichamelijke beperking en van een visuele beperking tot een auditieve beperking. Jij wordt gezien als de ervaringsdeskundige. Jouw advies wordt daarom serieus genomen.

Waar kom je te werken?
De Amsterdamse Pluim is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan een sportorganisatie of sportvereniging in Amsterdam die aanbod hebben voor mensen met een beperking. De projectgroep zorgt dat er veel diverse doelgroepen worden aangesproken bij de nominatie van de verenigingen. Je kunt hierbij denken aan activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor de visueel beperkte doelgroep of de verstandelijk beperkte doelgroep. Elk jaar worden door de poule van vrijwilligers acht activiteiten bezocht en beoordeeld. De top 3 maakt nog uiteindelijk grote kans om op het Topsportgala van Amsterdam de Pluim in ontvangst te nemen.

Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie werken ruim 700 professionals in circa 130 beroepen. Naast de twee hoofdlocaties van Reade in hartje Amsterdam bieden wij zorg, ondersteuning en advies in tal van ziekenhuizen, kinderdagcentra en scholen in Amsterdam en omstreken. Onze kernwaarden zijn professioneel, met plezier, klantgericht en vernieuwend. Deze waarden zien we terug in hoe we werken. Door goed werk te leveren, scherp in de gaten te houden waar cliënten om vragen en oog te hebben voor vernieuwing, gaan wij samen voor maximaal resultaat.

Wie zoeken wij?
Je bent minimaal 18 jaar. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent sportief aangelegd. Je bent maatschappelijk betrokken, geduldig, kunt goed met mensen omgaan en vindt het leuk om het aangepaste sportaanbod in Amsterdam te ontdekken en hierover mee te praten. Jaarlijks ben je beschikbaar tussen eind augustus en half oktober.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou de mogelijkheid om in Amsterdam diverse sportverenigingen op het gebied van aangepast sporten te bezoeken en te beoordelen. Je komt hierbij in een gezellige groep van vrijwilligers terecht! Als vrijwilliger heb je de mogelijkheid om per visitatie een vrijwilligersvergoeding van € 5 aan te vragen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de gemaakte reiskosten bij CASA Reade te declareren. Om het jaar gezellig en goed af te sluiten organiseert de projectgroep voor alle vrijwilligers een lunch op een rolstoeltoegankelijke locatie. Tot slot gaan drie vrijwilligers van de groep mee naar het Topsportgala van Amsterdam om te aanschouwen wie van de laatste drie overgebleven kandidaten de Amsterdamse Pluim in ontvangst mag nemen! Een supergezellige en indrukwekkende avond!

Zet jij de eerste stap?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henriëtte Hirschfeld, coördinator vrijwilligers, telefoon 020-2421265 (maandag en donderdag) of 020-6071605 (dinsdag, woensdagochtend en vrijdag).

Reageren kan door het aanmeldingsformulier vrijwilligers in te vullen.

Vanwege de veiligheid en bescherming van cliënten en medewerkers wordt bij indiensttreding een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.