Nieuwsoverzicht

Boeken-2

Verdediging proefschrift Mariëlle van Ooijen-Kerste en Symposium “Wat is goed lopen en hoe meet en train je dat”

20 april 2017

Op 26 april zal Mariëlle van Ooijen-Kerste haar proefschrift verdedigen getiteld: “STEPS TO FOLLOW Toward the clinical assessment and training of walking adaptability”

Lees meer
content-icon-1

Locatie Dr. Jan van Breemenstraat telefonisch onbereikbaar 19 april tot 9:00 uur

18 april 2017
locatie jvb

In verband met de overgang naar een nieuwe telefooncentrale, is onze locatie Dr. Jan van Breemenstraat op woensdag 19 april tot 09.00 uur niet bereikbaar.

Lees meer
NTvR artikel afbeelding

NTvR publiceert artikel over ReumaMeter-app

18 april 2017

ReumaMeter-app om eigen regie patiënten te bevorderen.

Lees meer
news-detail

Jessica Meilink over de rol van reumaverpleegkundige

23 maart 2017

Samenwerken met de reumaverpleegkundige: reumapatiënt voelt zich niet altijd begrepen.

Lees meer
Expositie Wendelien Schonfeld

Expositie Wendelien Schönfeld tot 7 juni

23 maart 2017

In de vitrine op locatie Overtoom is een nieuwe expositie te zien van houten beelden van Wendelien Schönfeld. Deze expositie loopt tot 7 juni.

Lees meer
Electrostimulatie in de media

Christof Smit over elektrostimulatie bij dwarslaesie

20 maart 2017

Christof Smit, revalidatiearts bij Reade, is deze maand volop de media met het onderwerp elektrostimulatie waarop hij op 13 januari op is gepromoveerd. Zowel in Revalidatie Magazine als in Dwarslaesie Magazine is een artikel met Christof Smit over elektrostimulatie verschenen.

Lees meer
Grip met ReumaMeter-app

De Telegraaf en Mijn-Lichaam.com publiceren artikel over ReumaMeter app

16 maart 2017

Mijn-Lichaam.com publiceert vandaag, donderdag 16 maart, in samenwerking met De Telegraaf een speciale bijlage over reuma. In deze bijlage vindt u ook een artikel met Wouter Bos, reumatoloog bij Reade, over de ReumaMeter app. In het artikel vertelt hij over de functionaliteiten en toekomstige ontwikkelingen van de ReumaMeter app.

Lees meer
Expositie Eva van Hessen

Expositie Eva van Hessen tot half mei, locatie Dr. Jan van Breemenstraat

08 maart 2017

Eva van Hessen exposeert tot half mei, samen met de keramieke bakjes van Judith Junger, op locatie Dr. Jan van Breemenstraat. U vindt de expositie in de vitrine op de afdeling Radiologie.

Lees meer
Expositie Mia Leijnse

Expositie Mia Leijnse op locatie Overtoom

07 maart 2017

Tot 28 april 2017 is de expositie van Mia Leijnse te zien op de beganegrond van Reade, locatie Overtoom.

Lees meer
news-detail

Persbericht: Nieuw Amstelrade en Reade openen woon- en trainingscentrum 'Brein in Werking'

28 februari 2017

Amsterdam, 24 februari 2017 - Mensen die hersenletsel oplopen kunnen na een intensief revalidatietraject eindelijk in Amsterdam terecht bij een centrum waar ze voldoende tijd krijgen om onder begeleiding te ondervinden hoe het is om weer zelfstandig te wonen. Op 1 maart 2017 opent Brein In Werking, een woon- en trainingscentrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Brein In Werking biedt woningen met ondersteuning voor mensen met NAH die niet meer thuis kunnen wonen. Een dergelijke plek is nieuw in onze hoofdstad.

Lees meer
news-detail

6 maart: 'Fit for Life Food' workshop voor mensen met dwarslaesie

24 februari 2017

Op 6 maart wordt de speciale Fit for Life Food Workshop georganiseerd bij Reade. Fit for Life is een programma dat is opgezet om mensen met een dwarslaesie te ondersteunen fit(ter) door het leven te gaan. Mede ontwikkeld voor en door mensen met een dwarslaesie, hun partners en familieleden en zorgprofessionals. De eerste workshop vindt plaats bij Reade op 6 maart van 17.15 tot 19.45 uur in het achterste gedeelte van het restaurant. 

Lees meer
DNS Fellowship April Pascual

DNS Fellowship uitgereikt aan onderzoeker April Pascual

21 februari 2017

Afgelopen donderdag is tijdens de Wetenschappelijke Masterclass 'Stimulatie in de revalidatie' de DNS-fellowship uitgereikt aan een jonge onderzoeker binnen Reade.

Lees meer
Expositie Carol Maarsen

Expositie fotograaf Carol Maarsen locatie Dr. Jan van Breemenstraat t/m mei 2017

16 februari 2017

Mijn naam is Carol Maarsen en ik ben zelfstandig fotograaf. Voor mij gaat fotografie om het vastleggen van betekenisvolle momenten zoals het krijgen van een kind, een huwelijk, een afscheid of het vastleggen van een momentopname in jouw leven.

Lees meer
news-detail

Het effect van oefentherapie bij knieartrose en ernstige comorbiditeit: promotie Mariëtte de Rooij 16 februari

13 februari 2017

Op donderdag 16 februari 2017 om 13:45 uur verdedigt Mariëtte de Rooij, onderzoeker en fysiotherapeut bij Reade, haar proefschrift getiteld "Comorbidity in knee osteoarthritis, development and evaluation of tailored exercise therapy". Zij promoveert aan de Faculteit der Geneeskunde van VUmc.

Lees meer
Cheque Nationale Nederlanden

Stichting Vrienden van Reade ontvangt cheque t.w.v. € 10.000,- van Nationale Nederlanden

03 februari 2017

Op vrijdag 27 januari jl. hebben Anne Marie ter Steeg en Adinda Uittenbogaard, namens de divisie Revalidatie en Jacqueline Cleton, namens Stichting Vrienden van Reade, een cheque in ontvangst genomen ter waarde van €10.000,- uit handen van Hylke Sieders, voor het project Elektrostimulatie. Hylke is oud-cliënt bij Reade, werkzaam bij Nationale Nederlanden en enthousiast gebruiker van elektrostimulatie. Vanuit deze achtergrond heeft hij een aanvraag ingediend bij het goede doelenfonds Wij & Maatschappij van Nationale Nederlanden.

Lees meer
news-detail

Reade in Volkskrant: 'Last van Jicht? Eet en beweeg je beter'

31 januari 2017
tag1, tag2

Zaterdag 28 januari verscheen het artikel 'Last van jicht? Eet en beweeg je beter' in de Volkskrant. Een artikel waar Dirkjan van Schaardenburg als medisch divisiemanager en reumatoloog bij Reade en hoogleraar reumatologie aan bijdroeg.

Lees meer
news-detail

Aanbevelingen voor de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij RA gepubliceerd

10 januari 2017
tag1, tag2

De definitieve versie van de aanbevelingen voor de diagnostiek en behandeling van voetklachten bij reumatoïde artritis (RA) is uit. Dit project is vanuit Reade gecoördineerd en uitgevoerd (met externe financiering), in samenwerking met VUmc en LUMC. Het is een uniek project door de grote verscheidenheid aan disciplines die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling en het feit dat er wereldwijd nog geen multidisciplinaire aanbevelingen voor RA voetzorg bestaan.

Lees meer
Cover Reade magazine NO6

Decembereditie Reade Magazine

06 januari 2017

Deze laatste editie van 2016 staat onder meer in het teken van onze unieke samenwerking met OIM Orthopedie, de netwerklocaties die zorg dicht bij huis aanbieden, wendbaarheid en vitaliteit, het testcentrum, innovatieve oplossingen zoals de ReumaMeter app en revalidatieverpleegkundigen die letterlijk over muren heen kijken en op studiereis zijn geweest naar Chicago. Alles omlijst door prachtige en inspirerende cliëntverhalen.

Lees meer
news-detail

PERSBERICHT: Weer fietsen na een dwarslaesie?

06 januari 2017
tag1, tag2

Amsterdam, 5 januari 2017 - Door middel van elektrostimulatie van de zenuwen worden verlamde spieren aangespannen en kan er bijvoorbeeld weer gefietst worden. Zelfs jaren na de dwarslaesie. Bij elektrostimulatie wordt eigenlijk de functie van de hersenen overgenomen, wat veel positieve veranderingen tot gevolg heeft: een betere doorbloeding, een snellere wondgenezing, een betere zenuwfunctie en minder kans op hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas. Dit verbetert niet alleen de huidige situatie van mensen met een dwarslaesie, het lijkt ook essentieel om alles in goede conditie te houden om klaar te zijn wanneer een dwarslaesie in de niet al te verre toekomst weer hersteld kan worden.

Lees meer