Op bezoek

Op bezoek gaan is prettig en bovenal belangrijk voor de cliënt. Het biedt vaak een welkome afleiding. U bent dan ook van harte welkom. Bij Reade staat gastvrijheid voorop. Onze kliniek op hoofdlocatie Overtoom heeft tal van faciliteiten waaronder een gezellig café en een restaurant met een zeer gevarieerd en uitgebreid assortiment. Maar onze gastvrijheid houdt niet op bij het verzorgen van eten en drinken. We trekken dit door in hoe we met onze gasten omgaan en in de sfeer van het centrum.

Bezoektijden

Elke dag tussen 10.00 en 21.45 uur kunt u bezoek ontvangen in de openbare ruimtes. Dat zijn onder meer het café, het restaurant en de tuin. Tussen 14.00 en 21.00 uur kunt u ook bezoek ontvangen op uw verblijfsafdeling en in het weekend van 12.00 tot 21.00 uur.

Tijdens de avondmaaltijden is bezoek in de huiskamer niet toegestaan. In overleg met uw verpleegkundige kunnen bezoektijden aangepast worden.

De bezoektijden voor de cognitieafdeling zijn van maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur. In het weekend van 14.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur.

Parkeren

Reade heeft een eigen parkeergarage onder het gebouw. Bezoekers trekken bij het inrijden van de garage een kaartje. Parkeren is toegestaan in de parkeervakken. Betaal vóór het verlaten van het gebouw bij de betaalautomaat in de centrale hal.

Het parkeertarief is tijdens kantooruren, van 08.30 tot 17.00 uur, gelijk aan het tarief op de Overtoom. Op deze manier proberen wij de parkeerplaatsen zoveel mogelijk te reserveren voor personeel en cliënten. Tijdens daluren (van 17.00 tot 08.30 uur), in het weekend en op feestdagen gelden gereduceerde tarieven. Hierdoor worden bezoekers niet met al te hoge kosten geconfronteerd.

Er zijn twee invalidenparkeerplaatsten voor de deur op straat (gratis met invalidenkaart). In de parkeergarage onder het gebouw zijn vier invalidenparkeerplaatsen, echter daar dient wel betaald te worden.

Openbaar vervoer

Voor de ingang van de hoofdlocatie Overtoom van Reade is een tramhalte, op de kruising Overtoom/J.P. Heijestraat. Hier stopt tramlijn 1 vanaf het Centraal Station of station Lelylaan.

Plan uw reis

Voorzieningen

Eten & drinken

Locatie Overtoom heeft een gezellig café en restaurant. Het café is zeven dagen per week open van 14.00-22.00 uur. Tot 16.00 uur zijn er geen alcoholische dranken verkrijgbaar. Het restaurant is dagelijks geopend van 8.30 tot 16.00 uur. Op verschillende plaatsen in het gebouw staan automaten waar u koffie, thee, frisdranken en versnaperingen kunt kopen.

Telefoneren

Gebruik van uw mobiele telefoon is toegestaan.

Honden niet toegestaan

Voor de beide hoofdlocaties geldt dat honden niet zijn toegestaan, tenzij het een hulphond of blindengeleidehond is. 

Roken

Bij Reade geldt een algeheel rookverbod. Dit verbod geldt ook voor het roken van e-sigaretten. Roken is alleen toegestaan onder de abri op de begane grond en onder de abri op het dakterras van de eerste verdieping.

Bloemetje/kaartje sturen

Wilt u iemand die bij ons verblijft verrassen met een mooie bos bloemen of een leuke kaart? Dat kan!

Wilt u een kaart versturen? Stuur deze altijd naar onze postbus met de volgende adressering:

Reade, locatie Overtoom
T.a.v. naam cliënt
Afdeling en kamernummer
Postbus 58271
1040 HG  Amsterdam

Wilt u een bos bloemen bezorgen? Stuur uw bos dan rechtstreeks naar locatie Overtoom en vermeld onderstaande gegevens:

Reade, locatie Overtoom
T.a.v. naam cliënt
Afdeling en kamernummer
Overtoom 283
1054 HW  Amsterdam