Vrijwilliger ondersteuning hydrotherapie

 

(minimaal 3 uur per week)

“Het is een uitdaging om de schakel te zijn tussen onderwijs en revalidatie en samen oplossingen te zoeken voor de problemen waar kinderen en hun omgeving tegenaan lopen.” Leo, operationeel manager Scholen

Ben jij enthousiast, heb je veel geduld en heb je affiniteit met kinderen en jongeren? Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger voor ons kinderteam op locatie Drostenburg in Amsterdam-Zuidoost. Je helpt samen met een klassenassistent meervoudig gehandicapte kinderen en jongeren tussen de 10 en 20 jaar bij het aan- en uitkleden zodat zij kunnen deelnemen aan hydrotherapie.

Waar kom je te werken?
Drostenburg is het expertisecentrum voor speciaal onderwijs en revalidatie. Het is een multiculturele school met enkelvoudig, meervoudig gehandicapte en langdurig zieke kinderen, waar de revalidatie volop in ontwikkeling is. Openbaar onderwijs en zorg wordt integraal aangeboden, zodat kinderen en jongeren (en hun ouders) zo min mogelijk belast worden en de behandeling zo veel mogelijk aansluit bij het dagelijks leven. 

Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie werken ruim 700 professionals in circa 130 beroepen. Naast de twee hoofdlocaties van Reade in hartje Amsterdam bieden wij zorg, ondersteuning en advies in tal van ziekenhuizen, kinderdagcentra en scholen in Amsterdam en omstreken. Onze kernwaarden zijn professioneel, met plezier, klantgericht en vernieuwend. Deze waarden zien we terug in hoe we werken. Door goed werk te leveren, scherp in de gaten te houden waar cliënten om vragen en oog te hebben voor vernieuwing, gaan wij samen voor maximaal resultaat.

Wie zoeken wij?
Je bent minimaal 18 jaar. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent maatschappelijk betrokken. Je bent geduldig en kunt goed met kinderen en jongeren omgaan. Je bent beschikbaar op woensdagochtend en/of vrijdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur. De werklocatie is Drostenburg in Amsterdam-Zuidoost.

Wat bieden wij?
Wij bieden goede begeleiding. Je bent automatisch lid van de personeelsvereniging van Reade. Jaarlijks is er voor alle vrijwilligers van Reade een uitje. Het is mogelijk per keer een onkostenvergoeding van € 5,- aan te vragen. In de schoolvakanties ben je vrij.

Zet jij de eerste stap?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henriëtte Hirschfeld, coördinator vrijwilligers, telefoon 020-2421265 (maandag en donderdag) of 020-6071605 (dinsdag, woensdagochtend en vrijdag). Reageren kan door het aanmeldingsformulier vrijwilligers in te vullen.

Vanwege de veiligheid en bescherming van cliënten en medewerkers wordt bij indiensttreding een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.