Vrijwilligers activiteitenbegeleiding

 

(minimaal 4 uur per maand)

“Het vrijwilligerswerk bij Reade is erg mooi om te doen. Ik heb hier ontzettend veel waardevolle ervaringen opgedaan. Maar het leukste is toch om elke week weer een keer te zien dat je door je hulp een mooie lach op het gezicht van de revalidanten kan toveren” Jana, vrijwilliger kliniek

Ben jij enthousiast, heb je veel geduld en wil je graag leuke dingen ondernemen met andere mensen? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de kliniek in het weekend. Als vrijwilliger maak je een praatje, doe je spelletjes zoals bijvoorbeeld bingo of een kaartspel. Of maak je een wandeling in het Vondelpark met een revalidant wanneer het zonnetje schijnt. Hoe dan ook, je levert een bijdrage aan de welzijn van de revalidant!

Waar kom je te werken?
Je komt allereerst te werken als vrijwilliger op afdeling 1, dwarslaesie afdeling. Hier revalideren revalidanten die een dwarslaesie hebben opgelopen door bijvoorbeeld een ongeluk, bloeding in het ruggenmerg of tumor. Het verschilt per revalidant wat de uitvalsverschijnselen zijn en wat de revalidant zelf nog kan. Geen enkele revalidant is hetzelfde en dat maakt het dan ook leuk om hiermee te werken als vrijwilliger. Op langer termijn zou je ook nog ingezet kunnen worden op afdeling 2 of 3. Dit wordt dan in overleg met jou gedaan.

Bij Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie werken ruim 700 professionals in circa 130 beroepen. Naast de twee hoofdlocaties van Reade in hartje Amsterdam bieden wij zorg, ondersteuning en advies in tal van ziekenhuizen, kinderdagcentra en scholen in Amsterdam en omstreken. Onze kernwaarden zijn professioneel, met plezier, klantgericht en vernieuwend. Deze waarden zien we terug in hoe we werken. Door goed werk te leveren, scherp in de gaten te houden waar cliënten om vragen en oog te hebben voor vernieuwing, gaan wij samen voor maximaal resultaat.

Wie zoeken wij?
Je bent minimaal 18 jaar. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en vindt het leuk om spelletjes te doen. Je bent maatschappelijk betrokken, geduldig en kunt goed met mensen omgaan. Je bent beschikbaar op zaterdag (minimaal eenmaal per maand). Beschikbaar op zondag is een pre.

Wat bieden wij?
Wij bieden goede begeleiding. Je bent automatisch lid van de personeelsvereniging van Reade en je kunt profiteren van een korting op een sportabonnement bij het sportcentrum. Jaarlijks is er voor alle vrijwilligers van Reade een uitje. Het is mogelijk per keer een onkostenvergoeding van € 5,- aan te vragen.

Zet jij de eerste stap?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Henriëtte Hirschfeld, coördinator vrijwilligers, telefoon 020 - 589 62 00 (maandag en donderdag) of 020 - 607 16 05 (dinsdag, woensdagochtend en donderdag).

Reageren kan door het aanmeldingsformulier vrijwilligers in te vullen.

Vanwege de veiligheid en bescherming van cliënten en medewerkers wordt bij indiensttreding een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd.